20 september van 14:00-17:00. De data van de andere gebieden zijn ons nog niet bekend. Heb je interesse, stuur een mail aan secretaris@topvoorneputten.nl.

' /> Nieuws - TOP Voorne-Putten
Ook Lid worden? Klik hier!

Nieuws

Deelnemers gezocht gebiedssessies ZHPLG 20 september 2023

Nieuws
11 AUG 2023
Deelnemers gezocht gebiedssessies ZHPLG 20 september 2023

Wij zoeken een aantal mensen die met ons aan willen sluiten bij de gebiedssessies voor het Zuid-Hollands Programma Landelijk Gebied (ZH-PLG). In deze sessies gaan deelnemers om de kaart zitten en voor het gebied kijken welke ruimtelijke opgave waar speelt. De eerste gebiedssessie gaat over het deelgebied Putten en is op 20 september van 14:00-17:00. De data van de andere gebieden zijn ons nog niet bekend. Heb je interesse, stuur een mail aan secretaris@topvoorneputten.nl.

Hoe zat het ook alweer?

Het proces rondom het ZH-PLG (het Zuid-Hollands Programma Landelijk Gebied) en het gebiedsproces op Voorne-Putten in het kader van dit ZH-PLG volgen wij al geruime tijd in samenwerking met HISWA-RECRON.

TOP Voorne-Putten (in de persoon van Wim Sjoukes en Arda Riedijk) vertegenwoordigt de sector en is samen met Björn Schutz van HISWA-RECRON aanwezig geweest bij sectortafel gesprekken en kennissessies. Wim Sjoukes is daarbij lid van het Eilandberaad waar bestuurlijke vertegenwoordigers samenkomen in een adviserende rol (geen besluitvormende).

Op 22 juni kwam het voorontwerp ZH-PLG beschikbaar vanuit de Provincie Zuid-Holland. Dit document is door de provincie naar het Rijk gestuurd om te voldoen aan de afspraak dat ze voor 1 juli een eerste document moeten aanleveren in het kader van het NPLG (Nationaal Programma Landelijk Gebied). Via deze link kun je de stukken uploaden en lezen: https://pzh.notubiz.nl/modules/1/Ingekomen%20stukken/857515

Dat er nu een voorontwerp ligt betekent niet dat de gebiedsprocessen in het kader van het ZH-PLG stoppen, deze blijven doorlopen in alle gebieden. Naar verwachting zal begin 2024 het definitieve ontwerp ZH-PLG klaar zijn.

Stukken die de afgelopen maanden met ons gedeeld zijn vind je hier: