eerder nieuwsbericht deelden we je stukken die in de maatschappelijke Klankbordgroep Visievorming Haringvlietmonding met ons gedeeld zijn. Inmiddels staat op 16 november de tweede bijeenkomst van de maatschappelijke Klankbordgroep gepland. TOP Voorne-Putten is daar vertegenwoordigd. Centraal staat de ontwikkeling van het gebied op weg naar 2060. We hopen daar ook te horen over het vervolgtraject en de besluitvorming.

' /> Nieuws - TOP Voorne-Putten
Ook Lid worden? Klik hier!

Nieuws

Update Verzanding Kust

Nieuws
31 OKT 2023
Update Verzanding Kust

In een eerder nieuwsbericht deelden we je stukken die in de maatschappelijke Klankbordgroep Visievorming Haringvlietmonding met ons gedeeld zijn. Inmiddels staat op 16 november de tweede bijeenkomst van de maatschappelijke Klankbordgroep gepland. TOP Voorne-Putten is daar vertegenwoordigd. Centraal staat de ontwikkeling van het gebied op weg naar 2060. We hopen daar ook te horen over het vervolgtraject en de besluitvorming.

Wil je de rapporten die ten grondslag liggen aan de visievorming nog eens tot je nemen, dan raden we je onderstaande documenten aan. In het achtergrondrapport vind je ook kostenramingen voor diverse scenario's. Waaronder het baggeren.

HOOFDRAPPORT: ONDERZOEK VERZANDING HARINGVLIETMONDING Morfologische ontwikkelingen en effecten
ACHTERGRONDRAPPORT: Ideeën en aanbevelingen voor de toekomst - Inspiratiedocument t.b.v. de coalitie richting de toekomst

Actie-onderzoek Kustbeleving
In de afgelopen maanden is een aantal leden ook betrokken geweest bij het korte termijn actie-onderzoek 'Kustbeleving'. Dit traject is opgestart door de gemeente om op korte termijn een aantal projecten op te starten die bijdragen aan een versterking van de kustbeleving in de gemeente Voorne aan Zee. Enkele voorbeelden van concrete projecten die momenteel worden uitgedacht zijn: een Calisthenics Park bij het badstrand; het geven van zwemlessen in zee; een realtime informatiebord over het strand bij de ingang van het badstrand; het opknappen van de bewegwijzering en het tunneltje naar het Noordzeestrand via het Zandloperpad; het toevoegen van een fietslus vanuit Restaurant Aan Zee aansluitend op het AJ Bootpad; het bieden van natuureducatie over de zee; de oprichting van een Hortus aan Zee; de terugkeer van een treintje voor recreanten in Rockanje.