Ook Lid worden? Klik hier!

Nieuws

Maatschappelijke Klankbordgroep Visie Haringvlietmonding

Nieuws
06 JUN 2023
Maatschappelijke Klankbordgroep Visie Haringvlietmonding
Op 6 juni 2023 woonden we de online startsessie bij van de Maatschappelijke Klankbordgroep Visieontwikkeling Haringvlietmonding. In het najaar zal een tweede sessie met deze klankbordgroep plaatsvinden, waarin de koers op weg naar 2060 wordt verkend. In dit nieuwsbericht delen we de stukken die aan ons verzonden zijn.
  • Verslag online startsessie;
  • De resultaten van de onderzoeksfase (inclusief het definitieve rapport van Arcadis) met achtergrondrapporten: https://www.voorneaanzee.nl/kustverzanding. N.B. de afspraken over het baggeren van de vaargeul naar Stellendam (het Slijkgat) zijn te vinden in paragraaf 2.2.2 van het Achtergrondrapport blok AB.
  • Een overzicht van de personen die de coalitiepartijen (bestuurlijk en ambtelijk) vertegenwoordigen in respectievelijk het Bestuurlijk Overleg en de Projectgroep;
  • Een document met de inhoudelijke (minimum)eisen aan de visieontwikkeling Haringvlietmonding die bij opdrachtverlening gesteld zijn aan KuiperCompagnons;
  • Een overzicht met relevante lopende beleidstrajecten in de omgeving van de Haringvlietmonding waar de visie rekening mee dient te houden.
Ten slotte: Bij Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf is nagevraagd wanneer het huidige baggercontract ten einde loopt en wat er daarna gebeurt. Rijkswaterstaat heeft gemeld dat het huidige contract tussen het Havenbedrijf en firma De Boer afloopt op 31 maart 2024 en dat het Havenbedrijf tijdig een aanbesteding zal doen opdat er geen contractloze periode zal zijn.